Etiquetes

TROBADA DELS FILLS D’UN MATEIX DÉU.




Lluís Viñas, ofs



Commemorant el 800 aniversari de la trobada entre el sultà Malik al-Kamil i sant Francesc d’Assís a Damietta, el passat dia 30 de març, organitzada per l’Orde Franciscà Seglar de sant Antoni de Pàdua, va tenir lloc, a la sala IFAC, del convent dels frares franciscans, de Barcelona, carrer de Santaló, 80, una xerrada entre dos persones emigrants: un catòlic i un musulmà.


El musulmà va estar representat pel senyor Aliou Safiatou Diallo, periodista, de la República de Guinea; el catòlic pel senyor Christian Daniel Fernández Cárdenas, llicenciat en filosofia, de Perú, i la coordinació va córrer a càrrec de la senyora Balbina Birba Cuffí, ofs.


La conferència va estar dividida en 7 parts:



1. Una introducció, que va versar sobre la trobada del sultà i del sant, i la presentació dels dos conferenciants.
2. Els països d’origen dels dos convidats: el propi país, la seva cultura, religió i realitat, i les causes de les migracions.
3. Espanya com a punt de trobada: la realitat espanyola, l’opinió, visió d’ambdues religions i el coneixement de “l’altre” religió per a cadascun dels conferenciants.
4. La trobada amb l’altre: l’admiració i la coincidència amb l’altre, i el reconeixement dels vertaders enemics (gnosticisme, ateisme, nihilisme ...).
5. La fraternitat com a fita: semblances i diferències (dejuni, oració, almoina ...), i una crida a la conciliació.
6. Preguntes
7. Acomiadament


La xerrada va començar a les 11 del matí i va acabar a les 13,15. Es varen aclarir moltes similituds i diferències entre ambdues religions.
Hi va haver-hi força assistència de públic i de participació.


- ARTICLE ESCRIT PER LLUÍS VIÑAS, OFS
PUBLICAT AL BUTLLETÍ DE L’ORDE FRANCISCÀ SEGLAR DE CATALUNYA.
ANY 24 – MAIG 2019 - NÚM. 222.