Etiquetes

CAPITOL ELECTIU 2019


LLUIS SALAS GRAU, ofs.






Com qui no vol la cosa, ja han passat tres anys de la tria del darrer Consell de la nostra Fraternitat, i ara calia escollir-ne un altre. Així doncs, aquest passat diumenge 26 de maig, tots els germans professos de la Fraternitat de Granollers estàvem cridats a un nou Capítol, per a la renovació de càrrecs.

La memorable jornada va començar a 2/4 de 10, amb la Santa Missa a l’església de la Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua del convent dels nostres germans Franciscans, els Frares Menors Conventuals; essent concelebrada per Fra Jordi Alcaraz i per Fra Francisco Pesquera. Una vegada més, l’evangeli de Sant Joan ens fa mirar dintre nostre: «Qui m'estima, guardarà la meva paraula; el meu Pare l'estimarà i vindrem a fer estada en ell».


Puntual a les 11, a la sala d’actes del convent es va constituir el Capítol, presidit pel Ministre de la O.F.S. de Catalunya, el germà Carles Llompart, la germana Montserrat Linares, i Fra Francisco Pesquera. Hi érem un percentatge de germans, inclosos el Consell sortint i el “nostre” Assistent Espiritual, Fra Gonzalo Fernández-Gallardo.

Els decurs del Capítol va transcórrer de manera amena i fluida, i els germans del nou Consell van ser escollits a la primera. El bo de l’Esperit Sant ens va inspirar força.






Finalment, el nou Consell va quedar constituït pels següents germans:

- JOSEP MARIA GARCIA-PICOLA: Ministre.
- ASSUMPCIÓ CURNIELLAS: Viceministre.
- JAVIER CONEJO: Mestre de Formació.
- MARIA MUÑOZ: Tresorera.
- MANUELA REDONDO: Secretària.
- LLUÍS SALAS: Vocal de comunicacions (Xarxes socials).

- FRA GONZALO FERNANDEZ-GALLARDO: Assistent Espiritual.


                    

                               

Una vegada tots els elegits van acceptar l’ofici seguint el ritual, el Ministre de la OFS de Catalunya va confirmar l’elecció. Que l’Esperit Sant els assisteixi i il·lumini a la seva missió de servei !!



Es va continuar amb la celebració de la visita fraterna, començant per la lectura del preceptiu informe del trienni per part del ministre de la fraternitat, Josep Mª García.

Síntesi de l’informe:

• Un record molt sentit de les germanes que ens han deixat en aquest trienni: Rosa Guixà i María Guerrero.

• Els nous germans que s'hi han incorporat:
- Professió solemne: Anna Maria, i Radek.
- Professió simple: Magdalena, Claus, Miquel i Luciano.

• Vida de Pregària:
- Celebracions mensuals de l'Eucaristia amb la comunitat parroquial.
-  Oració mensual que dóna inicia a la trobada fraterna.
- Trobada amb el Bisbe de Terrassa amb motiu de la visita parroquial.
-  Participació en la pregària al bisbat de Terrassa, com ara jornades Diocesanes de l'any jubilar de la Misericòrdia el mes d'octubre de 2016.
- Participació en la celebració de les jornades anuals dels pobres, instituïdes pel papa Francesc, que solen coincidir amb la celebració de la nostra patrona Santa Isabel.

• Vida de formació:
- Preparació del congrés nacional de l'OFS Espanya 2017, amb l’elaboració de propostes i modificació d'Estatuts.
- Presència de Manolo Sánchez (responsable de formació del Consell de la nacional) i Encarnita del Pozo (exministra internacional).
- Encícliques papals actuals.
- Aspectes de actualitat de vida cristiana (Gaudete et Exultate, per Fra Gonzalo, assistent de la fraternitat), el Déu Misteri (Fra Francisco Pesquera), i aspectes bàsics de la Regla i les Constitucions.
- Testimonis, com el de Roland Fosso, explicant les seves vivències al voltant de les rutes migratòries d'Àfrica a Europa.

• Vida fraterna:
- Celebració mensual amb un dinar fraternal, en comunió espiritual i material amb els cristians de tots els temps.
- Sortides amb els germans per tenir espais de convivència: Puiggraciós, Cracòvia, Gandia, Olot i Girona.
- Compartir experiències que els germans han tingut a l’estiu: Lourdes, Assís, Polònia, Croàcia, Colòmbia, Astúries, Bulgària ...
- Donar acompanyament espiritual i humà als joves de la JuFra, i en celebració a Granollers de la trobada nacional al març de 2017.

• Vida de Caritat:
- Ajuda als projectes solidaris que fixa la fraternitat: apadrinament d'un nen de Colòmbia.
- Donatiu a les germanes Carmelites de la Torreta, ajudes a l'Església necessitades, a Casa Guadalupe de Sabadell (Centre d'acollida de mares monoparentals), al Cenacle del Montseny (Centre d'acollida de persones amb problemes d'addiccions) i al Centre de malalts terminals de Palma de Gandia que porten els germans de la TOR.
- Participació a les activitats solidàries que organitza la Parròquia: El cafè franciscà (espai d'acollida, convivència i alimentació espiritual i material als beneficiaris, La Llar (acollida per a homes sols i en situació d'exclusió social que la Parròquia ha obert el 2018 i actualment té 3 residents, ajuda puntuals a famílies amb problemes econòmics greus.

• Agraïm de tot cor, el suport espiritual i d'organització que rebem del nostre assistent, Fra Gonzalo, i també dels frares del convent, especialment de Fra Jordi i Fra Antoni, com es va poder apreciar a la trobada nacional de l'JuFra i a l'Assemblea de l'OFS de Catalunya.

Durant aquest trienni s'han treballat temes espirituals: La Misericòrdia, els murs de la indiferència, la nostra transformació per construir una nova Església, l'acollida als germans de la fraternitat, el significat de ser penitents al segle XXI ... ..


Tot seguit es va passar a precs i preguntes, on vam debatre de manera ben activa al voltant de la manca de vocacions joves, i de l’entorn poc espiritual de la nostra societat.

Vam acabar la jornada amb el nostre habitual dinar compartit i un cant religiós d’acomiadament.


Personalment, vull fer constar que he emprat informació facilitada pel germà Javi Conejo: moltes gràcies, Javi !!

Pau i Bé a tothom.