Etiquetes

APARICIÓ DEL FILL RESSUSCITAT A LA MARE.


BALBINA BIRBA CUFFI, OFS




No és cap dogma de fe ni està escrit enlloc, però sens dubte que Jesús es va aparèixer, després de ressuscitar, primerament a la seva Mare. Aquesta trobada entre Mare i Fill, després de ressuscitat fou massa íntima per compartir-la amb tota la humanitat ...

Sant Vicenç Ferrer ens ofereix una descripció, basada en les seves meditacions, força curiosa de l’actitud de Maria, de la que podem retenir el fet de la immensa confiança que Ella va posar en les paraules del seu Fill Diví, i de la comprensió del misteri de Jesús a la llum de les Escriptures.

La Mare de Déu estava completament segura de la Resurrecció del seu Fill, ja que Ell mateix li havia comentat en diverses ocasions què passaria, però Ella ignorava l’hora que tindria lloc aquest fet, ja que enlloc en parla. Maria es va passar tota la nit del dissabte reflexionant quina devia ser aquella hora tan esperada.

Sabent que David és aquell dels profetes que més va parlar de la Passió de Nostre Senyor, la Mare de Déu va llegir i rellegir amb lupa tots els salms per veure si hi trobava alguna indicació de l’hora de la Resurrecció de Jesucrist, però no hi va pas trobar res al respecte.

Resultat d'imatges de ME DESPERTARÉ A LA AURORA

De totes maneres, al salm 56, David, parlant com si fos del Pare al seu Fill, diu: “Desperta’t glòria meva, desperta’t arpa i cítara “ i el Fill respongué: “Em despertaré a l’aurora ...” Aquesta va ser la gran pista que va tenir Maria, de la Resurrecció del seu Fill, i ens podem imaginar el neguit que va envair el seu cor esperant que arribés l’aurora d’aquell gloriós diumenge ...

I mentre Jesús s’apareix als deixebles, Maria medita en el seu cor tots aquells fets que com a Mare del Salvador, conseqüència del seu FIAT, ha viscut en primera persona. Més endavant, s’unirà a tota la “colla” per seguir el camí iniciat pel seu Fill, Nostre Senyor Jesucrist.

Jesús mai no va abandonar la seva Mare ...


- ARTICLE ESCRIT PER BALBINA BIRBA CUFFI, OFS
PUBLICAT AL BUTLLETÍ DE L’ORDE FRANCISCÀ SEGLAR DE CATALUNYA.
ANY 24 – MAIG 2019 - NÚM. 222.