Etiquetes

Festa de santa Elisabet a Granollers

Tot i el dia gris amb el que ens llevàvem, la Fraternitat de Granollers ha viscut un dia joiós tot celebrant la festa de santa Elisabet d’Hongria.

La trobada començà a l’entorn de les 10 del matí amb l’acollida i posterior rebuda per part de la ministre i l’assistent de la Fraternitat, germana Asunción Curniellas i fra Miguel Campillo.
Amb una pregària inicial s’introduí el tema del dia dedicat als valors i el compromís social.
Un power point i un documental sobre cinema compromès donà pas al treball en grups i la posada en comú.

Les conclusions a les que s’arribaren foren diverses i riques:

- El compromís consisteix en posar-se al costat del qui sofreix per tal d’alleugerir, en la mesura del possible, aquest sofriment.

- El compromís comença per obrir els ulls a la realitat que ens envolta (a la nostra família, el nostre barri, la nostra ciutat, el nostre país,...)

- Tots podem aportar quelcom per millorar les situacions injustes.

- Al compromís s’arriba adquirint petites responsabilitats i contagiant-nos del compromís i l’acció dels altres.

- Tot el que nosaltres no fem, resta per fer.

- No ens ha de desencoratjar no veure els fruits immediats del nostre compromís.

En acabar es celebrà l’Eucaristia juntament amb la comunitat parroquial on el germà Luís Salas va ser admès a l’Orde, motiu d’alegria no tan sols per a la Fraternitat, sinó també per als seus familiars que l’acompanyaven en aquest moment tant significatiu per a ell, després de dos anys de desvetllament i descobrir que la OFS per a ell, és quelcom més que una trobada entre persones que comparteixen la seva mateixa fe.

La tradicional i cada cop més bona “sopa de santa Isabel” aplegà 60 persones al voltat de la taula en un dinar fraternal.

Ja fa 14 anys que la germana Rosa Guixà, ella tota sola, cuina aquest plat i per aquest motiu se li oferí un petit detall.

Un sorteig de regals per a tots posà punt i final a aquesta festa que, si Déu vol, el proper any tornarem a celebrar amb el compromís de vida evangèlica del germà Luís que avui comença el seu noviciat.