Etiquetes

CAPITOL ELECTIU 2022.

CAPITOL ELECTIU 2022.


Lluís Salas Grau, OFS.


Fins i tot una tasca tan bonica com és la responsabilitat del servei als germans, té una data de finalització i, com qui no vol la cosa, han passat tres anys del nostre darrer Capítol Electiu.

Tal com manen les nostres Constitucions Generals, tocava fer-ne un altre per a renovar el Consell. Així doncs, el diumenge 22 de maig per la tarda es va constituir el Capítol, presidit pel germà Carles Llompart, Ministre del Consell provincial de Catalunya i per fra Arun Renald, Assistent Espiritual, i també amb la presència de la germana Montserrat Linares, Tresorera.



El nombre de germans era força alt, de fet faltava molt poca gent, i el Capítol es va constituir sense entrebancs.



Vam començar amb una pregària i la preceptiva presentació de l’Informe del Trienni (Informe), per part del germà Josep Maria García, Ministre sortint. Vull destacar la complicada i dura tasca del germà Josep Maria Garcia-Picola, qui, a desgrat seu i només per la nostra insistència i la seva generositat i estimació a la Fraternitat, ha estat Ministre durant tres triennis. Moltes gràcies, “ministre”.

Tot seguit es va triar el germà que seria el Secretari del Capítol, i dos germans més, que serien els escrutadors i, van començar les eleccions.

Tot es va desenvolupar fraternalment, de manera amena i fluida. El bo de l’Esperit Sant ens va inspirar força i només un dels càrrecs va caldre ser votat dues vegades.

El nou Consell va quedar constituït d’aquesta manera:

MINISTRE – Francisco Javier Conejo.

VICEMINISTRE – Assumpció Curniellas.

MESTRE DE FORMACIÓ – Fernando Llanillo.

SECRETÀRIA – Manuela Redondo.

TRESSORERA – Alexandra Gómez.

VOCAL DE COMUNICACIÓ – Lluís Salas.

VOCAL D’ACCIÓ SOCIAL – Assumpció Curniellas.

VOCAL DE DINAMITZACIÓ FRATERNA – Josep Mª García.

Naturalment, el nostre ASSISTENT ESPIRITUAL segueix sent fra Julian Pascual.

Una vegada que tots els germans elegits van acceptar el seu ofici, tot seguint el Ritual, el Ministre de OFS Catalunya va confirmar oficialment la elecció del nou Consell.

El Capítol com a tal es va acabar amb la Visita Fraterna de fra Arun Renald, Assistent Espiritual de OFS Catalunya, que va tenir unes paraules molt maques i encoratjadores vers tothom, i molt especialment vers el nostre Assistent fra Julián.


Finalment, els membres de la Fraternitat vam assistir a la Eucaristia de dos quarts de vuit, a l’església de la Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua, del convent dels nostres Frares Menors Conventuals, celebrada per fra Julián Pascual.