Etiquetes

22 al 28 d'abril - Setmana Parroquial - Fra Juan Antonio Adanez.

DILLUNS 22 D'ABRIL:  FRA JUAN ANTONIO ADANEZ

LA POLINITZACIÓ CREUADA.

Lluís Salas Grau, OFS.


Durant la “Setmana Parroquial”, organitzada per la nostra parròquia de la Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua, amb la idea de que tots els feligresos ens coneguem, ens estimem com a germans i ens reconeguem com a família, dilluns vam gaudir de la conferència de fra Juan Antonio Adanez, Ministre provincial de l’Orde dels Frares Menors Conventuals.


La conferencia, amb el títol de “Construir Iglesia con gran humildad”, va ser força interesant, distesa i participativa. Ens va ajudar a reflexionar al voltant dels diferents tarannàs personals, tot parlant-nos de quatre camins i un corriol.

Quatre camins:

  1. Davant d’una persona dispersa, fragmentada ... EL CAMÍ VERS L’INTERIOR.
  2. Davant d’una persona sola, aïllada ... EL CAMÍ DE LA FRATERNITAT.
  3. Davant d’una persona neurotitzada, en cerca de poder ... EL CAMÍ DE LA POBRESA ALLIBERADORA.
  4. Davant d’una persona i una societat tristes, depressives, angoixades ... EL CAMÍ DE LA ALEGRIA.

I un corriol: EL REPTE DE L’”INTER”.

Una persona tenia una plantació de flors precioses i fragants, difícil d’imaginar si no hi ets allà mateix per apreciar-ho. Atès que cada any guanyava el premi a les millors flors, un dia un periodista li va preguntar pel secret del seu èxit.

I la persona li contesta que l’èxit té molt a veure en el fet de que de cada collita, separa les millors llavors i les comparteix amb els veïns, a fi de que també les plantin.

Al periodista se li fa estrany de que comparteixi les seves millors llavors amb els seus competidors. Però el floricultor li parla de la POLINITZACIÓ CREUADA: Atès que el vent porta el pol·len de les flors d’un sembrat a un altre, si els seus veïns conreessin llavors d’una qualitat inferior, la pol·linització creuada degeneraria la qualitat de les seves flors. Per contra, si vol conrear les millors i més boniques flors, li cal ajudar els seus veïns.