Etiquetes

Homenatge a un llarg temps de servei, ... i la continuïtat amb noves vocacions.

HOMENATGE A UN LLARG TEMPS DE SERVEI,
... I LA CONTINUÏTAT AMB NOVES VOCACIONS.

Lluís Salas Grau, OFS.

Hi ha persones que deixen petjades inesborrables als nostres cors i, una d’aquestes persones, és la germana Conxita Ripoll. Ella és una veterana de la nostra Fraternitat, de la qual, fins i tot, havia estat Ministre. És una persona molt generosa, sempre a punt a col·laborar amb el que fos, molt pietosa i amb un clar carisma franciscà: una gran germana per a tothom.

Malgrat el llast que l’edat li va deixant al seu cos, encara és prou valenta per a sortir cada dia fins la parròquia de Sant Esteve i per a fer petites compres a les botigues properes a casa seva, però li cal ajuda per a desplaçar-se més lluny. Això fa que sigui molt cara de veure a les nostres reunions, tot i no perdre mai el contacte amb la Fraternitat.

Quan els membres del Consell preparàvem el nou curs, se’ns va plantejar fer-li un homenatge que fos una sorpresa per ella, i tots hi vam donar el vistiplau, força il·lusionats.

Finalment, ahir, diumenge 29 d’octubre, un germà la va anar a buscar a casa seva i la va apropar fins la sala d’actes del convent. Hi érem presents ben bé tots els germans de Fraternitat, la germana Margarita, de la Fraternitat de Belalcázar, el nostre Assistent fra Antonio i un vell conegut seu, fra Mariano Recio, l’actual Assistent dels Conventuals al Consell de la Zona de la Mare de Déu de Montserrat. Se li van dir unes paraules de reconeixement a la seva llarga tasca i se li va entregar un diploma de OFS España. Ella ens va dirigir a tots unes paraules molt sentides, tot fent-nos cinc cèntims de tots els seus records. Va ser molt emotiu.






De la experiència, passem a la continuïtat de l’Orde; a les noves vocacions. Després dels temps establerts al títol II de les nostres Constitucions, els germans Conxi Escartín i José Calero havien sol·licitat ser admesos a l’Orde Franciscà Secular. El Consell, una vegada escoltats el seu Mestre de Formació, Fernando, i l’Assistent, fra Antonio, inspirats per l’Esperit Sant, els vam acceptar amb gran alegria.

I enllestit l’homenatge esmentat, recolzats per tots els germans presents, la Conxi i en José van fer el ritual d’Admissió, davant del Ministre, el Mestre de Formació i l’Assistent.







Ahir va ser un gran diumenge.