Etiquetes

LA DIADA DE SANTA ELISABET D’HONGRIA, D’ENGUANY.

Lluís Salas Grau. OFS.


Ahir 21 de novembre, ben bé tots els membres de la nostra Fraternitat, ens vam retrobar en l’habitual “tercer diumenge de mes”, tot celebrant aquesta vegada la diada de la nostra patrona, Santa Elisabet d’Hongria. Aquest any ha pogut tornar a ser de manera presencial, i això ja ha estat un gran què.


Hem començat amb la lectura de biografia del sant franciscà Sant Roc, preparada i llegida per la nostra germana Sussi Curniellas. Hem continuat amb la Oració, la qual ha discorregut al voltant de la nostra santa patrona.


Dins l’apartat de Compartir la vocació, la germana Sussi ens ha fet una molt emotiva exposició de la seva experiència, que ja va començar de joveneta, tot acompanyant la seva mare a l'església dels frares.

 


Pel que fa a la Formació, dir que havíem convidat la Elisenda Almirall Fuster
* qui, d’entre moltes altres coses, és membre del Centre de Pastoral Litúrgica. Amb la seva gran preparació, ens ha donat una lliçó molt documentada, amena i vital, amb el títol de LA FE A TRAVÉS DE L’ART.

 



A la posterior Eucaristia, celebrada per fra. Julián Pascual a l’església dels nostres Germans Menors Conventuals, hem tingut la joia de celebrar el ritus d’acollida de la nostra germana Manoli Paredes, que sol·licita el seu ingrés a l'Orde Franciscà Secular.



Així mateix, les germanes Teréncia, Marta, Mª Àngels Sussi, i el nostre germà Javier, han volgut compartir amb tots nosaltres els seus 25 anys de professió a l’Orde (algun germà “25 i escaig”), tot celebrant el ritus de la Renovació del seu Compromís a l’OFS.

Per a tots nosaltres, és motiu de gran goig que Déu Pare, Fill i Esperit Sant, la Verge Maria, Sant Francesc i Santa Clara, hagin il·luminat aquests germans, a fi de fer-los comprometre a viure de l’Evangeli a la vida i de la vida a l’Evangeli, tot seguint el camí del nostre germà Sant Francesc.