Etiquetes

TASQUES SOCIALS DE LA FRATERNITAT DE GRANOLLERS.

Lluís Salas Grau, OFS.


Des del primer dia en el que els Terciaris Franciscans de Granollers es van constituir en Fraternitat, van tenir mot clar que calia practicar l’esperit d’amor amb el proïsme que ens mostrava sant Francesc  i, molt especialment, amb els desvalguts. Dins de les nostres possibilitats, els seus continuadors de la Fraternitat Franciscana Secular de Granollers ho hem considerat sempre un fonament del nostre tarannà.



- Ara per ara, col·laborem amb Càritas Parroquial, i molt especialment, amb el Cafè Franciscà, un espai de caritat cristiana. És un punt de trobada on acollir, escoltar, compartir experiències de vida i recerques espiritual i pal·liar, dins les possibilitats, les carències relacionals, afectives, familiars o anímiques de les persones que venen, al mateix temps que orientar o derivar cap els recursos socials que ja existeixen a Granollers i als municipis del voltant. Ajudem fent, d’entre d’altres coses, cursos de costura, electricitat, alfabetització de espanyol i de català. Altres anys també d’informàtica, però aquest anys no ha pogut ser, per força major.


- Un projecte que porta un munt d’anys, i que ens fa molta il·lusió, és l’apadrinament d’un nen de Corozal, a Colòmbia. Ens fem càrrec de les seves necessitats alimentàries i educacionals mentre està estudiant, a fi de que no li calgui preocupar-se de res més. Ja en són molts els nens i nenes que han pogut enllestir els seus estudis.


- Fa uns dies, i dins del context de la pandèmia del COVID 19, hem col·laborat econòmicament, també amb Càritas Parroquial, amb un donatiu per a la compra de queviures per a la gent afectada.


- D’altres anys també hem col·laborat econòmicament amb l’Associació Casa Guadalupe per la defensa de la Vida, de Sabadell. Aquests germans fan una gran tasca, orientada a dones embarassades o amb nens nounats, de qualsevol raça, religió i condició social, que no tenen recursos econòmics, personals i / o familiars i que afronten amb dificultat el seu embaràs o maternitat.
 
 
A més, hem ajudat econòmicament als Grups de Joves de sant Josep: gent jove que van a la nit pels carrers de Barcelona i, als exclosos de la societat que dormen al carrer o en caixers, els donen mantes, aliments, parlen amb ells ... però sobretot volen que aquestes persones sàpiguen que són estimades per Déu.