Etiquetes

Març Valors del cine i compromís social




Abans però la germana Sussi Ministra de la fraternitat de Granollers ens dóna una càlida benvinguda a tots els germans vinguts de les diferents fraternitats de Catlunya.
També el germà Tomàs Monté viceministre de l’OFS de Catalunya, ens saluda a tots, agraïnt a la comunitat de Granollers que ens ha acollit, i desitjant-nos que aquesta trobada sigui per alimentar-nos espiritualment, i aprofundir en la vida de fe.





El germà Javi Conejo, inicia la pregària, i resem tots junts les “Benaurances de l’Alegria” a dos cors i seguit d’uns minuts de silenci a la presència de Déu. Que n’és de bo el silenci! Després un cant: Donem gràcies al bon Déu...”





Presentació del tema per Josep Mº Garcia, ofs


I ens diu: som en temps de Quaresma, cal una personalització des del recolliment.... Petites estones de silenci, alternant amb imatges i entendre la imatge i el que estem llegint, amb música de fons...Exposat en forma de Power Point, portant a la imatge un paral·lelisme entre els“Drets humans” i la “Regla i les Constitucions”. Després farem grups sense preguntes perquè tothom pugui manifestar quines són les imatges que us han impactat més. Reflectint una esperança no tan sols espiritual, sinó també de compromís social. A continuació com a preparació la germana Terència de Granollers i el germà Víctor de Barcelona ens llegeixen alternant-se“Onze peticions desoïdes”. Només en cito una, la tres: “Jo li havia demanat a Déu la riquesa per a ésser feliç...
i m’he trobat amb la felicitat para poder viure la pobresa.
Drets Humans i la Regla i Constitucions
Va ser molt interessant comparar el paral·lelisme que es troba entre aquest Documents tan interessants. S’hi va aprofundir molt tant en el diàleg en general com en la reunió dels Grups. En els “Drets humans” només es parla de “Drets”, i en canvi a la Regla ens parla de drets i deures. En l’exposició de les imatges es veien les injustícies reals del món actual, amb referència a la conculcació dels Drets Humans més elementals. Es remarcava la injustícia dels poderosos envers els més necessitats, i l’article corresponent de les Constitucions que ens crida a la responsabilitat personal i a crear iniciatives a les Fraternitats per col·laborar en tot el possible junt amb les Institucions (ONGs) que ja hi treballen.

Després de cada article del Drets Humans i de la Regla o de les Constitucions, feiem un moment de silenci. S’ha recordat l’esclavitud de l’edat mitjana, i ara el “chavolisme”, els immigrants, per tant de fer-nos adonar del nostre esforç que hem de fer com a creients amb totes aquestes persones que són a prop nostre i que els podem facilitar la integració amb la nostra acollida i afecte en qualsevol situació en que ens els trobem: ajudar-los a obrir-se camí, per evitar que se n’hagin d’entornar al seu país, com està passant.



Cal obrir el cor per veure-hi clar, i acceptar els camins que el Senyor ens va mostrant per anar-nos transformant i seguir l’Evangeli cada vegada amb més fidelitat la manera de dir i de fer del Senyor Jesús. Adonar-se de les injustícies i col·laborar tant com es pugui. Cal convertir-nos nosaltres mateixos i renunciar a coses que no són necessàries perquè els altres puguin tenir el necessari i indispensable.
El germà Josep Mª Garcia ens diu: Cal aprofundir més en les Constitucions i portar-les a la pràctica... No hem de tancar la boca davant les injustícies.
I finalment, fra Miguel Campillo ens recorda que existeix el pecat d’omissió, que és, de no dir i no fer el que convé. A continuació es van fer la reunió dels quatre Grups.