Etiquetes

RESUM DE L’ASSEMBLEA ANUAL DE L’OFS DE CATALUNYA 2019: ARENYS DE MAR.



Benet Coll, ofs


Tingué lloc el diumenge dia 12 de maig de 2019, a la Casa de les Escolàpies d'Arenys de Mar. 


Seguint la programació del dia, a les 10h es començaren a retrobar els membres de les diverses fraternitats de Catalunya, i tot prenent un bon cafè tots els germans s'anaven saludant i compartint les seves vivències actuals o ocorregudes al llarg de l'any. Les fraternitats que han assistit enguany són: Arenys de Mar, Badalona, Pompeia, L'Ajuda, Lleida, Santaló, Igualada, Granollers. 


A les 10,30h. La celebració de l'Eucaristia fou presidida pel Provincial dels Caputxins Fra Eduard Rey, amb Fra Francisco Pesquera, ofmconv que fou qui feu l'homilia i Fra Josep Maria Segarra, ofmcap Fra Joaquim Recasens, ofm Fra Francesc Linares, ofm. 


Després de la missa una pausa per esmorzar, i seguidament a les 11,45h, la teòloga Adelaide Baracco ha començat a desglossar el tema: "Francesc d’Assís" (rabiosament mil·lennial), en una primera part, i el professor Josep Otón en una segona part. 


Sant Francesc un cristià normal d'una cristiandat normal del seu temps, semblant a una cristiandat normal del nostre temps, però Francesc és un creient convers, que surt de les inèrcies, de les estructures, i en fa una vivència espiritual, llegeix bé l'Evangeli i no en fou sord, el seu cor generós no negava mai res a ningú que li demanés alguna cosa, sobretot si ho feia "per amor a Déu"; en fa una experiència personal, mil·lenialment s'emancipa, trenca de la tradició, renunciant totalment a la impietat i les cobejances mundanes. Un soldat de Crist cal que comenci per la victòria sobre ell mateix, davant del leprós, que allarga la mà com aquell qui espera rebre alguna cosa, Francesc li dona no sols una almoina, sinó que també li fa un petó. La natura fou un trampolí que el portà cap a Déu, Càntic del germà sol, o Lloances de les Creatures. 


Una lepra d'avui és la injustícia social, el món de les aparences, imatges en les quals ens maquillem...


Descobrir que som pobres, però que som estimats de Déu. Viure amb autenticitat i rebutjar les paraules buides i tot fariseisme. 


A continuació hi hagué diverses intervencions agraint als ponents les seves ponències i vivències d'experiència personal que tan bellament han exposat. 

A les 14,15h. Tingué lloc el Dinar de germanor. 
A les 16h. Hem fet la visita guiada al Cementiri de Sinera per l'Historiador d'Art Joan Miquel Llodrà. 
A les 18h a la sortida, a la placeta davant la claror del Mediterrani, ens hem acomiadat tot cantant L'Hora dels adéus, agraint al Senyor la benedicció d'aquesta jornada fraternal.



- ARTICLE ESCRIT PER FRANCISCO BENET COLL, OFS
PUBLICAT AL BUTLLETÍ DE L’ORDE FRANCISCÀ SEGLAR DE CATALUNYA.
ANY 24 – JUNY 2019 - NÚM. 223.